Uutiset

25
Tam
2019
Puristusliitokset ovat nykyisin yleinen putkien liitosmenetelmä. Liitosten teko on sinänsä yksinkertainen toimenpide, mutta ne on tehtävä huolellisesti ja yhteensopivia osia käyttäen.
13
Jou
2018
Talotekniikkaoppaat ovat talotekniikkaa koskevien rakentamismääräyskokoelman osien tueksi kirjoitettuja oppaita. Oppaiden sisällöstä kerätään nyt palautetta ja sisällön päivittämisestä päätetään saatavan palautteen pohjalta.
13
Jou
2018
Pro LVI-palkinto myönnettiin nelisenkymmentä vuotta LVI-alalla vaikuttaneelle Henri Juvalle. Juva toimii tällä hetkellä osin omistamansa Quattro Mikenti Groupin hallituksen jäsenenä sekä Kaskeajat Oy:n toimitusjohtajana.
07
Mar
2018
Ympäristöministeriö on julkaissut 6.11.2018 lausuntopalvelu.fi -sivustolla luonnokset asetuksiksi 11 tuoteryhmän olennaisista teknisistä vaatimuksista ja tyyppihyväksynnoistä. Lausuntoaikaa on yksi kuukausi ja lausuntoaika päättyy 5.12.2018.

Tapahtumat

24 Lok
Tampere, Rosendahl
 • RT : Rakennettuun ympäristöön sijoitettu euro tulee tuplasti takaisin. Tätä ”ikiliikkujaa” pitäisi hyödyntää paremmin.… https://t.co/jpEnBh79XQ
  @tateteollisuus
  11 tuntia 44 min ago
 • Tekoäly kerää kiinteistön laitteista dataa jo rakennusaikana – säästöt ovat huomattavia https://t.co/BxSjKuQI3X
  @tateteollisuus
  1 viikko 1 päivä ago
 • Luvassa lämpenevää – sisällä ja ulkona https://t.co/paBE0MzrZd
  @tateteollisuus
  1 viikko 1 päivä ago
 • RT : Kommentoi nyt: ilmanvaihdon mitoitus ja suunnitteluoppaat. Tarkasteltavana on oppaat ja asetus. Asetuksen teksti o… https://t.co/YUc10vbaJm
  @tateteollisuus
  Yksi kuukausi 3 päivää ago
 • RT : Tekniikan Maailma julkaisi 11.02.2019 artikkelin “Selvitys yllätti: Vanhojen kaupunkitalojen energiatehokkuus on er… https://t.co/4ykH57UDZL
  @tateteollisuus
  Yksi kuukausi 3 päivää ago
Talotekniikkainfo-sivustolla julkaistaan ohjeita ja esimerkkejä, jotka tukevat rakentamismääräyskokoelman vaatimukset täyttävien sekä hyvin toimivien ja laadukkaiden taloteknisten järjestelmien suunnittelua.
28.06.2018
Tätä mieltä

 

Ilkka Salo
Ilkka Salo

 

Rakennetun ympäristön kärkihankkeen, KIRA-digin, visiona on digitalisaation keinoja hyödyntäen luoda avoin ja yhteen toimiva rakennetun ympäristön tiedonhallinnan ekosysteemi. Helppo juttu! Jo vision ymmärtäminen yhdenmukaisesti edellyttää yhteisten periaatteiden kirjaamista. 

 

Lue koko mielipidekirjoitus tästä

*
Ilman talotekniikkaa elämisen askareisiin menee aikaa, kirjoittaa teknologiapäällikkö Juhani Hyvärinen. Lue blogikirjoitus!
Talotekniikkateollisuus ry julkaisee lyhyitä tietoiskuja talotekniikkaan liittyvistä ajankohtaisista aiheista.
Haluatko olla aktiivisesti vaikuttamassa talotekniikka-alan kehitykseen? Talotekninen teollisuuden ja kaupan (Talteka) jäsenyys tuo sinut tiiviimmin mukaan alan toimintaan. 
*
KIRA-digi vauhdittaa kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota. Visiona on avoin ja yhteen toimiva rakennetun ympäristön tiedonhallinnan ekosysteemi.