News

15
Kes
2021
Talotekniikkainfon kahden oppaan päivitykset ovat valmistuneet ja julkaistu Talotekniikkainfossa. Sisäilmasto ja ilmanvaihto -oppaassa on sisällöllisiä muutoksia ja Vesi- ja viemärilaitteistot -opaan osalta päivitystarpeet olivat vähäisiä.
09
Kes
2021
Kun helleraja ylittyy, on kiva loikoilla ulkosalla ja nauttia kesästä. Lämpö on mukavaa, mutta sisätiloissa liiallinen lämpötila vie puhdin niin työnteosta kuin oleilustakin. Kodin viilentäminen lisää asumismukavuutta.
01
Kes
2021
Vuoden 2020 syksystä alkaen pientalojen, eli omakotitalojen ja paritalojen, omistajille on tarjottu avustusta öljylämmityksen vaihtamiseen muuhun ympäristöystävällisempään lämmitysmuotoon kuten esimerkiksi maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuun. Monet pientalon omistajat vaihtavatkin nyt nopealla tahdilla lämmitysmuotoa. Lämmityslaitetta vaihdettaessa pitää kuitenkin tarkastella koko lämmitysjärjestelmää, sillä uusi lämmityslaite ei suoraan istu vanhaan järjestelmään.
28
Toukokuu
2021
Keväällä 2021 järjestetyn Rakennustuotteiden tuotetietoiltapäivä – case talotekniikka -webinaarisarjamme tavoitteena oli parantaa koko rakentamisen prosessia. Toivomme, että webinaarisarja on innostanut alan toimijoita uudistamaan omaa toimintaansa ja tiivistämään yhteistyötä niin, että koko rakentamisen arvoketju hyötyy digitaalisen tuotetiedon käyttämisestä.

Tapahtumat

07 Syy
05 Lok
Etätapahtuma
Digitaalinen työpaja
13 Lok
seminaari
Tampere, Hotelli Rosendahl
09 Mar
seminaari
Helsinki, Finlandia-talo
Talotekniikkainfo-sivustolla julkaistaan ohjeita ja esimerkkejä, jotka tukevat rakentamismääräyskokoelman vaatimukset täyttävien sekä hyvin toimivien ja laadukkaiden taloteknisten järjestelmien suunnittelua.
28.06.2018
Digitalisaatiosta rakentamisessa ja talotekniikka-alalla on pidetty jo pitkään juhlapuheita, joiden keskeinen sanoma on vähitellen siirtynyt yritysten käytöntöihin. Muutos on alaa...
Talotekniikkateollisuus ry julkaisee lyhyitä tietoiskuja talotekniikkaan liittyvistä ajankohtaisista aiheista.
Haluatko olla aktiivisesti vaikuttamassa talotekniikka-alan kehitykseen? Talotekninen teollisuuden ja kaupan (Talteka) jäsenyys tuo sinut tiiviimmin mukaan alan toimintaan. 
KIRA-digi vauhdittaa kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota. Visiona on avoin ja yhteen toimiva rakennetun ympäristön tiedonhallinnan ekosysteemi.